Rechtsgebieden

Burgerlijk procesrecht

Burgerlijk procesrecht vormt een van de meest in het oog springende specialismen van mr. Bouter. Hij heeft jarenlang wekelijks rolzittingen waargenomen voor alle advocaten in het Arrondissement Amsterdam bij het Gerechtshof in Amsterdam en Arnhem. Mr. Bouter werkt samen met de (zeker bij Amsterdamse advocaten) welbekende rolwaarneemster mr. drs. I.M.C.A. Reinders Folmer en geldt als haar vaste vervanger bij verhinderingen. Dit verklaart dan ook zijn voorliefde voor dit rechtsgebied.


Incasso's

Het voeren van incassoprocedures vormt, als een belangrijk onderdeel van het verbintenissenrecht, een van de specialismen van Advocatenkantoor Bouter. Indien iemand uw rekening niet betaalt zet ons kantoor onmiddellijk incassomaatregelen voor u in gang. Dat kan door sommaties te versturen, het leggen van beslag en/of het starten van een gerechtelijke procedure. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Let wel, Advocatenkantoor Bouter zal niet nodeloos procederen maar schroomt de gang naar de rechter ook zeker niet.

Huurrecht

Voor alle kwesties inzake huur (of u nu huurder of verhuurder bent) kunt u bij ons terecht. Stel dat een tijdje naar het buitenland wilt en dat u in de tussentijd uw woning wilt verhuren? Daar zult u uiterst voorzichtig mee moeten zijn want de gevolgen kunnen groot zijn. Huurders hebben naar de Nederlandse wet- en regelgeving recht op een grote dosis huurbescherming. Zo kan het zijn dat u na terugkomst ontdekt dat de huurders niet zijn vertrokken ondanks het feit dat u denkt nette afspraken gemaakt te hebben. Dan kunt u op dat moment uw eigen woning niet eens meer in! Advocatenkantoor Bouter helpt u het liefst vooraf om zulke problemen te voorkomen. Ook als het toch is misgegaan helpen wij u graag verder. Advocatenkantoor Bouter is gespecialiseerd op het gebied van zowel de (ver-)huur van woonruimte als bedrijfsruimte.


Verbintenissenrecht

Dagelijks komen diverse verbintenissen tot stand. Of we nu een reep chocolade kopen bij de supermarkt, even de auto van een vriend lenen of een aannemer de opdracht geven de badkamer te verbouwen. Gelukkig gaat het in 99% van de gevallen goed. Wat nu echter als u een ongeval veroorzaakt met die geleende auto? Of de verbouwing gaat helemaal mis? Wanneer uw tegenpartij zijn of haar verplichtingen niet of niet correct nakomt, of er is sprake van onduidelijkheid over de gemaakte afspraken, helpt Advocatenkantoor Bouter u graag verder. Niet alleen als het fout is gegaan, maar ook om toekomstige problemen te voorkomen. Zo kan ons kantoor u behulpzaam zijn bij het opstellen of aanpassen van contracten voordat u een overeenkomst met een ander wilt aangaan of wanneer u gewoon even wilt "sparren".

Mr. J. Bouter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Algemene praktijk en Huurrecht.
Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

We kunnen u hoe dan ook helpen

Voor alle geschillen in het kader van bovengenoemde rechtsgebieden is Advocatenkantoor Bouter de juiste partner. Ook als uw probleem niet lijkt te vallen binnen een van deze rechtsgebieden kunnen wij iets voor u betekenen. Advocatenkantoor Bouter heeft een samenwerkingsverband met andere advocatenkantoren die zich in diverse andere rechtsgebieden hebben gespecialiseerd. Neemt u gerust contact op, dan kunnen wij u zeker naar een goede en betrouwbare advocaat verwijzen. Of u nu een strafzaak of een echtscheiding heeft of u heeft vragen over erfrecht; we kunnen u hoe dan ook helpen.

Neem contact op